Rise of Olympus

Rise of Olympus is bijkans de beste gokkast die Playn Go op de markt gebracht heeft. Eigenlijk is het lastig om dit een gokkast te noemen, want rollen zijn er niet. Winlijnen overigens ook niet. Wat er wel is, is vooral veel Griekse mythologie, een spannend spel en de mogelijkheid om flinke winsten te pakken met de multipliers die hoog op kunnen lopen. Tel daar de random features bij op en je begrijpt direct waarom dit een spel is dat zo ongelooflijk veel gespeeld wordt in het casino.

Hoe speel je Rise of Olympus?

Bij Rise of Olympus moet je even alles vergeten wat te maken heeft met gokkasten. Dit is wel een gokspelletje, maar het is nauwelijks met een gokautomaat te vergelijken omdat de werking compleet anders is. Er zijn ook geen standaardsymbolen, waardoor het goed is om eerst even de tijd te nemen om het spel te leren kennen.

Er wordt gespeeld op een veld van 5 bij 5. De symbolen vallen van bovenaf het speelveld in. Vervolgens wordt gekeken welke winsten er zijn. Dat gebeurt niet aan de hand van winlijnen. Het gebeurt aan de hand van combinaties van drie of meer symbolen op een rechte lijn.

De winnende animaties worden uit het speelveld gehaald, waarna alle symbolen omlaag zakken. Hieruit kunnen nieuwe winsten ontstaan. Zeker omdat een winst van meer dan drie symbolen zorgt voor de verschijning van Pegasus, die als wild symbool dienstdoet. Het uiteindelijke idee is het leegspelen van heel het speelveld, want dan kom je in de free spins terecht.

🍉

De features in Rise of Olympus

Rise of Olympus heeft drie verschillende features die een grote rol spelen. Zij zijn verbonden aan Hades, Zeus en Poseidon. Zeus schiet met zijn bliksem random symbolen van het speelveld af, waardoor meer winsten kunnen ontstaan. Hades zet symbolen in brand waardoor ze dezelfde waarde krijgen. En Poseidon zet wild symbolen op het speelveld. Alle goden samen helpen je dus om winsten te maken. Bij elke winst op rij gaat de multiplier ook nog eens omhoog, zodat de winsten hier flink op kunnen lopen.

🍉
🍉

De free spins in Rise of Olympus

Speel je heel het veld leeg? Dan kom je in de free spins terecht. Je kiest zelf met welke god je speelt. Dit heeft gevolgen voor de features in de free spins en het aantal spins dat je krijgt. Let er vooral op dat je tijdens het spelen van de free spins meer spins kunt verdienen.

🍉

🍍 

Is Rise of Olympus een aanrader?

Zonder enige twijfel. Voor liefhebbers van gokkasten die het meeste al gezien hebben, is dit een bijzondere verrijking van het aanbod aan spellen. Vooral omdat er niet op de normale manier gespeeld wordt en de spanning vele malen hoger is tijdens het spelen. Met de free spins, multiplier en features is hier meer dan genoeg te doen. Zet wel het geluid aan wanneer je Rise of Olympus gaat spelen, want dit is een belangrijke factor wanneer je dit spel echt helemaal wilt beleven tijdens het spelen.